Z důvodu vytížení odesíláme balíky 2x týdně. Děkujeme za pochopení

O našich systémech

fotosynteza

Naším zaměřením je vaše krásné akvárium. Složitost rostlinné a živočišné říše je tak obdivuhodně komplikovanou záležitostí, že pro dosažení optimálních konstantních podmínek je nezbytná automatická regulace od CO2, světla, přes teplotu a koncentraci hnojiv až po mnoho dalších fyzikálních a chemických vlastností, které tvoří symbiózní ekosystém, ve kterém mohou spokojeně prosperovat nejen rostliny a živočichové ale i miliony užitečných bakterií, bez kterých by krásy světa nebyly.

Naším řešením je komplexní systém pro správu akvária, který se skládá z jednotlivých kompatibilních modulů.


Pojďme si trochu rozebrat modularitu celého systému.

Hlavním řídícím mozkem celého systému je pH kontroler, který je napájen USB-C konektorem na 5V. Dále umožňuje zapojení pH sondy, teploměru, přídavných modulů a CO2 ventilu. CO2 ventil je možné zapojit dvěma způsoby. Máme možnost zapojení přímo na svorky v pH kontroléru, nebo v podobě přídavného modulu. Další moduly se propojují komunikačním kabelem, který přídavné moduly i napájí.

Když nepočítáme regulaci CO2 ventilu, tak hlavním příslušenstvím je modul SD karty. Tento modul zaznamenává a ukládá data na SD kartu. Díky tomu je možné zpětné dohledání procesů v akváriu, což je velmi příjemné pro případnou analýzu a následné rozhodování dalších kroků.

Moduly je možné připevnit k akváriu pomocí českých kvalitních suchých zipů a propojit dodávanými krátkými komunikačními kabely. Elegantnější řešení je mít na akváriu jen základní pH kontroler a zbylé moduly schovat například v technické skříni pod akváriem, k propojení využijete pouze delší komunikační kabel.

Modulární systém tímto nekončí, naopak začíná. Náš vývojový tým stále pracuje na dalších modulech. Cílem je zpřístupnění smart akvária vzdáleně; možnost ovládání světla, hnojiva a mnoho dalšího.