Z důvodu vytížení odesíláme balíky 2x týdně. Děkujeme za pochopení

Hnojiva od Allfa


Profesionální hnojiva od českého výrobce, která jsou určena nejen pro zkušené akvaristy, ale i pro ty, kteří se teprve začínají věnovat této krásné zálibě. Jedná se o špičkové hnojiva, která nabízejí kompletní řešení pro správnou péči o akvarijní rostliny.

Tato hnojiva jsou vyvinuta s ohledem na specifické potřeby akvarijních rostlin a jsou složena z vysoce kvalitních organických a anorganických látek, které jsou pro rostliny snadno vstřebatelné. Hnojiva jsou navržena tak, aby dodávala rostlinám všechny potřebné živiny, které potřebují pro zdravý a rychlý růst.

   

Výhodou těchto hnojiv je také to, že jsou velmi snadno použitelná. Stačí pouze dodržet návod a přidat správné množství do akvária. Hnojiva jsou vhodná pro všechny druhy sladkovodních akvárií.

Důležitou vlastností těchto nových hnojiv je také jejich ekologická a šetrná výroba. Výrobce dbá na to, aby výroba probíhala s minimálním dopadem na životní prostředí. Hnojiva neobsahují žádné nebezpečné látky, které by mohly uškodit rybám nebo jiným živočichům v akváriu.

Hnojiva Allfa jsou nyní dostupná i u nás a jsem rádí za spolupráci s tímto výrobcem, abychom mohli zákazníkům nabídnout ty nejlepší produkty na trhu. Věříme, že tyto nové hnojiva budou přínosem pro všechny akvaristy.

 

Inovativní řada přípravků Plant System od firmy Allfa pro rostlinná akvária byla vytvořena s cílem usnadnit život všem akvaristům. Zelená řada produktů nabízí nejen oddělené mikro a makro živiny pro každodenní podporu růstu rostlin, ale také nezbytné nástroje pro úpravu vody a založení přírodního akvária. Pokud si nechcete lámat hlavu s výběrem jednotlivých prvků pro Vaše akvárium, právě pro Vás jsou tu hnojiva řady Plant System. Doporučujeme Allfa Mikroprvky + Allfa Makroprvky pro každého, kdo chce pro své rostliny vyvážený poměr všech živin bez složitého výběru jednotlivých prvků.

 

 

 

popis-ikony

Hnojiva od Allfy používám a jsem s nimi nadmíru spokojen.

 - Nejúspěšnější Čech v celosvětové soutěži IAPLC 2020

 

 

- IAPLC 2021 Vladimir Tomek soutěžní akvárium, použity hnojiva Allfa

 

Profesionální řada Nutriplant je určena pro akvaristy, kteří mají nad svými makro živinami naprostou kontrolu a vědí přesně, co potřebují. U každého hnojiva řady Nutriplant uvádíme jeho složení, aby si akvarista dokázal odvodit přesnou dávku daného prvku pro své rostliny. Tato řada umožňuje dávkování základních makro živin, jako jsou dusík, draslík, hořčík a fosfor, samostatně.

.

  

 

 

Hnojiva

 

 

 

 


 

Allfa Mikroprvky je vylepšená receptura druhé generace, která poskytuje koncentrovaný zdroj nezbytných mikroprvků, včetně železa (Fe), manganu (Mn), molybdenu (Mo), zinku (Zn), mědi (Cu), kobaltu (Co) a draslíku (K), pro zdravý a intenzivní růst vašich rostlin. Díky obsahu esenciálních prvků v chelátové formě jsou tyto prvky pro rostliny snadno a přirozeně dostupné. Allfa Mikroprvky je nezbytné hnojivo pro každé akvárium s vodními rostlinami a lze jej použít v akváriích s rozmanitým rozptylem pH (od 6 - 9) díky kombinaci různých chelátů.

Tento přípravek neobsahuje dusičnany ani fosforečnany a doporučuje se jej používat po každé výměně vody. Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje rozdělit týdenní dávku do menších dávek a podávat je průběžně po celý týden. Například v případě 70litrového akvária se doporučuje jedno zmáčknutí pumpičky denně. Kromě toho, pro zlepšení vstřebávání mikroprvků, se doporučuje přidávat do akvária další zdroj draslíku (např. Allfa Draslík). Draslík je extrémně důležitý pro akvária s oxidem uhličitým a aktivním substrátem, jako jsou např. Amazonia a Tropica.

Pro majitele low-tech akvárií, tedy akvárií bez CO2 a s nízkým osvětlením, stačí použití pouze Allfa Mikroprvků. Pro majitele akvárií s oxidem uhličitým a silným osvětlením, kteří nechtějí řešit dávkování jednotlivých prvků, jsou k dispozici produkty Allfa Mikroprvky a Makroprvky, které zajistí kompletní výživu pro vaše rostliny.

 

  


 

 

Allfa Makroprvky jsou vhodné pro rostlinná akvária, kde přirozené zdroje makroprvků nestačí pro výživu rostlin. 

Poměr dusičnanů a fosforečnanů v Allfa Makroprvcích účinně působí proti rozvoji řas a sinic a doporučujeme jejich použití v rostlinných akváriích, které potřebují dodatečnou výživu makroprvky. Přípravek je vhodné používat po každé výměně vody a týdenní dávku rozdělit na menší dávky v průběhu týdne. Vzhledem k vysoké koncentraci živin doporučujeme Allfa Makroprvky používat pouze v případě, kdy je alespoň 80% dna akvária osázeno rostlinami. V opačném případě doporučujeme snížit dávku.

Pro ty, kteří nechtějí řešit dávkování jednotlivých makroživin (N, P, K, Mg) zvlášť, je Allfa Makroprvky ideální řešení. Pokud vlastníte akvárium s oxidem uhličitým a silným osvětlením, produkty Allfa Mikroprvky a Makroprvky jsou skvělou volbou pro snadné a účinné dávkování.

 

    

 


 

 

Allfa Dusík je skvělým zdrojem dusíku pro vaše rostlinné akvárium. Dusík je nezbytnou živinou pro růst a vitalitu akvarijních rostlin a jeho nedostatek může vést k zakrnění listů, žloutnutí a dokonce rychlému odumírání rostlin.

Pro udržení optimálních hodnot dusičnanů v akvarijní vodě v rozmezí 10-80 mg/L doporučujeme používat hnojivo Allfa Dusík po každé výměně vody. Týdenní dávku doporučujeme rozdělit do menších dávek v průběhu celého týdne, například jedno zmáčknutí pumpičky denně pro 70litrové akvárium.

Díky dávkování podle výše uvedené tabulky můžete zajistit, že vaše rostliny v akváriu získají týdně 11 mg/L dusičnanů, což podpoří jejich zdravý a intenzivní růst.

 

    

 

 

 


 

  

Allfa Draslík je skvělým řešením pro všechny majitele rostlinných akvárií, kteří chtějí zajistit svým rostlinám nejlepší podmínky pro zdravý růst. Tento koncentrovaný zdroj draslíku je důležitým prvkem pro rostliny v akváriu, protože nedostatek draslíku může zpomalit růst a dokonce vést k tvorbě děr v listech.

Ale draslík má také další klíčovou roli v procesu vstřebávání dalších živin, jako jsou například mikroprvky, což znamená, že jeho dostatečná přítomnost je nezbytná pro zdravý a intenzivní růst akvarijních rostlin.

Používání Allfa Draslíku je snadné. Doporučujeme ho používat po každé výměně vody a dávku rozdělit do menších částí během týdne, aby se udržela koncentrace draslíku v akváriu mezi 3-6 mg/l. Tento postup je zvláště důležitý v případě akvárií s aktivním substrátem typu Amazonia, Tropica atd. kde začínáme s dávkováním hnojiva v kombinaci Mikroprvky + Draslík hned od prvního dne.

 

S použitím Allfa Draslíku dodáváte vašim rostlinám týdně až 4,5 mg/L draslíku a tím jim zajistíte nezbytné podmínky pro zdravý a intenzivní růst.

   


 

 

Allfa Fosfor je speciálně navrženo pro poskytování optimálního množství fosforuakvarijním rostlinám. Fosfor je jednou z nejdůležitějších živin pro růst a vitalitu akvarijních rostlin, proto je důležité zajistit, aby byly rostliny dostatečně zásobeny touto látkou. Hnojivo Allfa Fosfor obsahuje fosforečnany, což je významný zdroj fosforu pro rostliny.

Doporučuje se používat hnojivo Allfa Fosfor po každé výměně vody v akváriu. Týdenní dávku hnojiva je vhodné rozdělit do několika menších dávek během celého týdne. Například pro 70 litrové akvárium je jedno zmáčknutí pumpičky jednou denně doporučenou dávkou.

Pro dosažení optimálního množství fosforu v akváriu je třeba použít správnou dávku hnojiva. Podle výše uvedené tabulky se doporučuje dodávat týdně 0,6 mg/L fosforečnanů. Toto množství je vhodné pro průměrné množství světla a CO2 v akváriu. Pokud máte v akváriu silné světlo a vysokou úroveň CO2, může být nutné dávkování zvýšit. Naopak, pokud máte slabší světlo a nízkou úroveň CO2, může být nutné dávkování snížit.

Hnojivo Allfa Fosfor je snadno použitelné a pomáhá zajišťovat zdravý a silný růst akvarijních rostlin. Pravidelným používáním tohoto produktu můžete zajistit, že vaše rostliny budou mít potřebné množství fosforu pro optimální růst a vitalitu.

 

 


 

 

Allfa Horčík je ideálním zdrojem hořčíku pro vaše akvárium. Hořčík je jedním ze základních mikroživin, které jsou nezbytné pro růst rostlin v akváriu. Tento prvek je obzvláště důležitý v případech, kdy je voda tvrdá, tj. obsahuje vysokou koncentraci vápníku. V takových případech může být pro rostliny obtížné vstřebávat železo, což se projevuje nezdravým vzhledem rostlin.

Tento přípravek se doporučuje používat po každé výměně vody. Je vhodné rozdělit týdenní dávku do menších dávek a aplikovat je průběžně během týdne. Například v případě 70 litrového akvária se doporučuje jedno zmáčknutí pumpičky denně.

Pro správné dávkování je dobré používat tabulky doporučených dávek, které uvádí, kolik mg/L hořčíku by mělo být v akváriu přítomno. Obecně se doporučuje dodávat týdně 3,5 mg/L hořčíku. Při dodržení správného dávkování můžete mít zdravé a krásné rostliny v akváriu.